Известие

Collapse
No announcement yet.

скоростна кутия 2.4 ШУМИ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• скоростна кутия 2.4 ШУМИ

Проблемчето е от скоро . На всички предавки издава странен шум нещо като хруполене. Дори и на место потропва на празен ход . При натискане на съединителя изчезва . Споменаха ми за евентуален проблем в лагер на първичния вал . Някои да се е борил с подобен проблем?
    CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
    Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Аз се боря с такъв проблем,но при мен шумът е непоносим.Предлагам ти да оставиш колата да си почине докато си намериш скорости-решението е нова кутия.
    GTV с ново сърце и валчета .....много/100км.

Comment

Колега,мисля че правилно са ти споменали за осовият лагер на съединтеля-особенно щом шумът изчезва при натискане на съединителят...
      156-2.4-JTD-99;
      156-2.4-JTD-SW-01;

Comment

...алфите имат ли лагер между първия вал на кутията и маховика на двигателя, ако имат той ще се върти и при натиснат съединител заради маховика, тоест ще си шуми при натиснат съединител
        ...според мен си е лагера на първия вал към корпуса на кутията, който в покой и при натиснат съединител не трябва да се върти ...разваляш, гледаш типа и сменяш с нов, лагери поне вече се предлагат всякакви

Comment

Първоначално публикувано от mll
          Колега,мисля че правилно са ти споменали за осовият лагер на съединтеля-особенно щом шумът изчезва при натискане на съединителят...
          Абе и при мен изчезва като го натисна,ама не е от това-кутията е дроб.Иначе искрено му пожелавам да е само лагер
          GTV с ново сърце и валчета .....много/100км.

Comment

...аз скоро си сменях маслото на скоростната,отидох да долея само, а понеже имам съвсем лек теч между скоростната и двигателя,дето още не го знам точно откъде е, та казвам да го сменя...и наляхме някакво 80EP-ли беше,че и не беше евтино..и сега скоростите ми-всичсите без изключение малко се замислят като влизат...някак си по бавно сработват синхронизаторите...тома ме навежда на мисълта,че трябва да се спазва точно предписаното масло...Дано на колегата не му е съсипана скоростната кутия,виж си маслото колега-мойто беше повече от половин литър надолу... и късмет..
            156-2.4-JTD-99;
            156-2.4-JTD-SW-01;

Comment

по-скоро е класификация по SAE 80W...нещо си: 70-80-90 ...това са модерните масла за трансмисии, ама трябва точно да се спазват предписанията, че става страшно...особенно като застуди

Comment

Re: скоростна кутия 2.4 ШУМИ

Първоначално публикувано от 136
                Проблемчето е от скоро . На всички предавки издава странен шум нещо като хруполене. Дори и на место потропва на празен ход . При натискане на съединителя изчезва . Споменаха ми за евентуален проблем в лагер на първичния вал . Някои да се е борил с подобен проблем?
                Кола от Германия а?

Я си купи една бръкма от Италия, поне няма да се чупи толкова

Comment

Working...
                X